Fintech, fast på riktigt

Om Evolution

Historia

Bolaget började som konsultföretag med att driva projekt och tillhandahålla konsulter för finansmarknaden. Syftet var att bygga stridskassa för en helt ny produkt.

Ett år efter bolagets bildande renodlades det mot kapitalförvaltning och Projekt Cairo startades. Under vintern 2005/2006 genomfördes den första implementeringen av Cairo. Sedan dess har företaget växt och blivit pionjär både i Sverige och i Norden med att leverera digitala tjänster för kapitalförvaltning på ett nytt sätt. Cairo är idag en komplett digital tjänst för kapitalförvaltning, privatbanker, fondförvaltning och kombinationer av de nämnda.

Det finns även en komplett tjänst för att utföra verksamhetstjänster åt våra kunder för att de skall kunna ägna 100 % av sin tid till sin kärnverksamhet.

Vilka är Evolution?

Det är inte så konstigt att du inte hört om Evolution annat än från kanske en branschkollega. Bolaget har strategiskt valt vara anonymt och aldrig haft någon aktiv marknadsföring.

En kort sammanfattning följer: För 15 år sedan bestämmer sig personerna bakom Evolution att processen för kapitalförvaltning kan förbättras. De säger upp sig sig från sina arbeten och börjar resan. Grundarna av Evolution har vardera över 20 års erfarenhet av utveckling av IT för kapitalförvaltning och deras verksamhet (Fintech) i Sverige och internationellt.

Erfarenhet, djup kunskap om verksamheten och moderna tjänster är kulturen inom Evolution. Ägarna har hela tiden fokuserat på långsiktighet, stabilitet för bolaget och snabbhet, föränderlighet för de digitala tjänsterna (Företaget har arbetat agilt sedan 2001). Evolution har haft en stabil utveckling, har UC:s högsta kreditbetyg nått DI:s gasellista.

Evolution är sedan 2013 ägt av Oslo Børs VPS Group och grundarna finns kvar i bolaget. Bolaget har sitt säte i Stockholm, verkar i Norden och har med lokal förankring för kunderna.

Varför ska du välja Evolution?

Evolutions styrka är att vara före sin tid, produktionssatte robotrådgivning redan 2008, jobbat agilt sedan 2001, gjort Fintech fast organiskt, steg för steg till ett riktigt häslosamt företag med långsiktig affär för våra kunder. Tanken med detta fokus är att hela tiden vara ute i marknaden med tjänster innan behovet uppstått men med fötterna i värdena:

  • Kundnytta
  • Specialistkompetens för digitala tjänster inom finansmarknaden
  • Specialistkompetens för att knyta ihop projekt med verksamheten hos våra kunder