Intervju med Johan, Produktchef för digitala tjänster på Evolution

Intervju med Johan

Vad minns du av första gången du träffade på Evolution?

Det är över 10 år sedan jag klev in en enklare kontorslägenhet vid Karlaplan. Jag hade nyligen tagit min Master of IT och skulle på en första intervju, jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig.

Blev du osäker när du insåg att det var mer en startup än som det bolag som finns idag?

-Ja, när jag såg lokalen, absolut. Däremot var alla tvivel som bortblåsta efter jag fått träffa grundarna Henrik och Patrik. De pratade passionerat om vad de höll på med, ingav förtroende för sig själva och verksamheten. Det kändes professionellt. När jag sedan fick ett erbjudandet tvekade jag inte – att tacka nej fanns aldrig på kartan.

Beskriv första tiden på Evolution?

Det var andra tider och ett helt annat företag. Fyra anställda utöver mig som oftast var ute på uppdrag. Kunderna hade precis börjat strömma till men främst finansierades Evolution av ren konsultverksamhet. För mig innebar det att den första tiden på jobbet spenderades ensam på kontoret – något jag aldrig hade förväntat mig som nyutexaminerad student på sin första arbetsplats! Speciellt minns jag en period med renoveringar i fastigheten där vi satt. Luften var så fylld av byggdamm att jag var tvungen att ha munskydd.

Började du tvivla på vad du gett dig in på?

Ja och nej. Tempot var minst sagt högt. Jag insåg att det bara en tidsfråga innan jag med skulle kastas in i hetluften. Nervös över att bli utskickad och träffa kund men jag ville ändå visa vad jag kunde. Det gick förvånansvärt bra, såvitt jag vet rullar systemet jag byggde fortfarande.

Beskriv hur det fortsatte under de efterföljande åren?

Efter det första året fortsatte resan – det gick bra för Evolution och vi flyttade till nya, betydligt trevligare lokaler. Jag fick ansvara för produktsupport och började även med produktutveckling. Kulmen andra året var ett projekt hos en av de nya större kunderna, en investmentbank som valt Evolution som leverantör. Det blev ett projekt på nästan två år där jag lärde mig otroligt mycket om finansbranschen och höjde min utvecklarkompetens enormt. Min roll breddades under de efterföljande åren. Jag blev tilldelad implementationsprojekt med ansvar från start till mål. Från att ha känt nervositet och prestationsångest började jag istället se det som en spännande utmaning.

Har din resa blivit som du tänkte dig från början?

Nej det kan jag inte säga (skratt). I takt med att Evolution växte, växte även behovet att fördela ansvar över bolaget. Med tiden fick jag mer och mer ansvar, idag har jag rollen som Produktchef. Mitt ansvar är digitala tjänster och supportorganisation med tillhörande personalansvar.

Såhär i efterhand inser jag vilken otrolig resa det har varit – från en nervös student i en liten kontorslägenhet med byggdamm och munskydd till en delaktighet i ett bolag som nu är en del av Oslo Børs Vps Group. Trodde jag att jag skulle stanna så länge när jag började? Nej sannolikt inte, men det känns helt fantastiskt att ha varit med hittills och jag ser fram emot nya utmaningar.

Varför ska du välja Evolution?

Evolution är vad det heter. Utveckling över tiden. Vi har en hög utvecklingstakt av tjänster och erbjudanden, vi drivs av våra kunders agenda. Bolaget har en stabil ägare i Oslo Børs VPS Group som gör att vi långsiktigt kan hålla hög fart. Plattformen för digitala tjänster har funnits sedan 2006 men omarbetas och uppdateras kontinuerligt.

Evolution är en heltäckande serviceleverantör av såväl digitala som verksamhetstjänster. Vår verksamheteservice ger Er känslan av egna medarbetare vägg i vägg där allt händer i realtid i din Webbrowser. Vi täcker hela din process från digital KYC och Er kunds gränsyta till custodytjänst, med gränssnitt till samtliga relevanta nordiska aktörer och de stora utanför Norden.